Dostupni linkovi

Japanska katastrofa izjednačena s ČernobilomPodižući stupanj nuklearne krize na razinu 7, najvišu moguću internacionalne ljestvice, japanska nuklearna katastrofa izjednačena je s Černobilom, piše CNN. Novi stupanj podignut je danas ujutro, do sada je bio na razini 5.

U blizini reaktora 4 nuklearke Fukushima Daiichi u sjeveroistočnom Japanu u utorak ujutro je izbio požar ali je ubrzo ugašen, izvijestio je Tokyo Electric Power, navodeći da vatra nije utjecala na razinu radijacije.

TEPCO, operator nuklearke Fukushima Daiichi oštećene prošlog mjeseca u razornom zemljotresu i tsunamiju izvijestio je u utorak da je u nuklearki izbio požar koji je ugašen te da vatra ni dim više nisu vidljivi.

Radnik je primjetio vatru na zgradi u blizini reaktora 4 nakon čega su na to mjesto poslani vatrogasci.TEPCO navodi da vatra nije utjecala na razinu radijacije oko elektrane kao ni na sustav hlađenja.Vijest o požaru došla je nekoliko minuta nakon što je zemljotres jačine 6,4 u utorak ujutro pogodio istok Japana.

XS
SM
MD
LG