Dostupni linkovi

Tadić pozvao kuvajtske privrednike da ulažu u Srbiju


Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas kuvajtske privrednike da ulažu u Srbiju i poručio da mogu računati na najbolje uslove poslovanja.

"Daću podršku svakom vašem privredniku i investitoru i garantujem, kao predsjednik republike, da ćete u Srbiji imati najbolje moguće uslove poslovanja", istakao je Tadić otvarajući u prijestonici Kuvajtu Biznis forum Srbije i Kuvajta, na kojem učestvuju predstavnici tridesetak srpskih kompanija.

Predsjednik Srbije rekao je da su mogućnosti za unapređenje privredne saradnje Srbije i Kuvajta u oblastima poljoprivrede, turizma, građevinarstva i odbrambene industrije.

Predstavnici Kuvajta izrazili su spremnost da srpske kompanije uključe u vladine projekte, čija je vrijednost veća od milijardu dolara.

Kuvajt je zainteresovan za investiranje u putnu i željezničku infrastrukturu Srbije, dok Srbija želi da poveća izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, ali i da se vrati na građevinsko tržište Kuvajta.

Tadić je juče u Kuvajtu razgovarao sa šefom te države, emirom Sabahom el Ahmedom el Džaberom el Sabahom, predsjednikom vlade Naserom el Mohamedom el Ahmadom el Sabahom i sa predsjednikom Nacionalne skupštine Džasimom el Kharafijem.
XS
SM
MD
LG