Dostupni linkovi

Mubarak će biti uhapšen ako se ne odazove na saslušanje


Bivši predsednik Egipta i njegovi sinovi mogli bi biti uhapšeni ukoliko se ne odazovu na poziv pravosuđa u istrazi povodom policijskog nasilja i korupcije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Mansur Al Isavi.

"Biće preduzete sve mere neophodne da se obezbijedi sigurnost Mubaraku i njegovoj dvojici sinova", rekao je Al Isavi a prenijela državna agencija Mena.

Ali "ako bivši predsjednik i njegovi sinovi odbiju da se pojave pred tužiocem na dan koji tek treba da se odredi, biće preduzete sve pravne mjere", rekao je ministar, navodeći i moguće hapšenje.

Egipatski sud saopštilo je u nedjelju da će bivši predsjednik i njegovi sinovi Ala i Gamal biti saslušani u okviru istrage o upotrebi nasilja protiv antirežimskih demonstracija u kojima je tokom januara i februara poginulo oko 800 ljudi.

Istraga je pokrenuta i zbog optužbi o pronevjeri državnog novca. Mubarak se u nedjelju, prvi put poslije odlaska sa vlasti 11. februara, javno obratio, dajući izjavu za televiziju Al- Arabija.

Bivši vladar je rekao da je žrtva "kampanje" i "nepravde", tvrdi da nema sredstva u inostranstvu i da su svi njegovi računi u Egiptu i da je spreman da sarađuje sa pravosuđem.
XS
SM
MD
LG