Dostupni linkovi

Libija: Oslobođena dva ruska novinara


Libijski pobunjenici oslobodili su danas dvojicu ruskih novinara koje su zarobili juče u Adždabiji, prenio je večeras njihov list "Komsomolskaja pravda".

List navodi da su njegovi reporteri zarobljeni dok su se pobunjenici povlačili iz ovog strateškog grada pred novim naletom snaga pukovnika Moamera Gadafija.

Novinari su potom prebačeni u vojnu bazu nedaleko od Bengazija, pobunjeničkog uporišta na istoku zemlje, gdje su morali da predaju svoje dokumente i opremu i odgovore na pitanja o planiranom kretanju.

"Libijski pobunjenici pustili su naše specijalne izvještače iz vojne baze nedaleko od Bengazija. Veoma nam je drago što je ova situacija riješena na bezbjedan način. Momci žele da ostanu u Libiji, ali list trenutno razmatra koliko je mudro da oni ostanu u regionu", prenosi "Pravda".

Rusija je kritikovala međunarodnu vojnu kampanju u Libiji, uz zaključak da je intervencija dovela do civilnih žrtava i da za cilj ima pružanje pomoći pobunjenicima, što nije predviđeno nadležnom rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN.
XS
SM
MD
LG