Dostupni linkovi

Barozo i File danas u Sarajevu i Podgorici


Predsjednik Evropske komisije žoze Manuel Barozo i evropski komesar za proširenje Štefan File posetiće danas BiH i Crnu Goru o okviru posjete zemljama Zapadnog Balkana.

Evropska delegacija u Sarajevu će razgovarati sa članovima Predsedništva BiH, a najavljeno je i obraćanje Baroza učesnicima sednice "Parlamenta za Evropu" na kojoj su se okupili predstavnici državnog i entitetskih parlamenata, i predstavnici Distrikta Brčko, radi razgovora o ekonomskom oporavku BiH.

U evropskoj delegaciji su, pored Filea, i zamjenik generalnog direktora Generalne direkcije Evropske komisije za proširenje Stefano Sanino i izvršni direktor za Evropu i centralnu Aziju pri zajedničkoj Službi inostranih poslova EU Miroslav Lajčak.

Oni će sa članovima Predsjedništva BiH razgovarati o ključnim pitanjima u kontekstu odnosa BiH i EU kao i o reformama na putu evropskih integracija.

Delegacija EU će potom otputovati u Podgorici gdje će razgovarati sa premijerom Crne Gore Igorom Lukšićem i predsednikom Filipom Vujanovićem.

Evropska delegacija je juče boravila u Zagrebu, a sutra će u Skoplju imati sastanke sa makedonskim zvaničnicima.
XS
SM
MD
LG