Dostupni linkovi

Odloženo suđenje Marku Miloševiću



Ponovljeni postupak protiv Marka Miloševića i njegovih saradnika pred Osnovnim sudom u Požarevcu odložen je za dve nedelje iz proceduralnih razloga.

Zastupnik požarevačkih otporaša koji su pretučeni pre 11 godina, Dušan Cvejić najavio je da će zahtevati da država preuzme gonjenje.

Predmet je vraćen na ponovni postupak rešenjem Apelacionog suda koji je poništio raniju odluku Osnovnog suda u Požarevcu da se postupak obustavlja zbog zastarelosti krivičnog dela, a za postupajućeg sudiju ponovo je određena Gordana Vidojković koja je predmet vodila poslednjih 10 godina.

Veće iste sudije je 2008. oslobodilo petoricu Miloševićevih saradnika optužbi za nanošenje teških telesnih povreda Sokoloviću i Radojku Lukoviću, dok je tužbu protiv Miloševića odbilo.

Marko Milošević, jedini je okrivljeni koga danas nije bilo u sudnici, a uživa status političke izbeglice u Ruskoj Federaciji. Trojica članova Otpora, Sokolović, Luković i Momčilo Veljković fizički su napadnuti u centru Požarevca 2. maja 2000. godine.

Luković i Sokolović tada su zadobili povrede zbog kojih im je život bio ugrožen.
XS
SM
MD
LG