Dostupni linkovi

Odloženo suđenje Berluskoniju



Suđenje italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju, optuženom za plaćanje seksualnih usluga jednoj maloletnici i zloupotrebu položaja, danas je, odmah po početku u Milanu, odloženo za 31. maj.

U podnesku koji je danas sudu predstavio jedan od Berluskonijevih advokata, italijanski premijer je rekao da je želeo da prisustvuje današnjem ročištu ali da je sprečen zbog prethodnih obaveza.

U aferi poznatoj kao Rubigejt, Berluskoni (74) je optužen da je imao veze sa maloletnom prostitukom, za šta može da se dobije od šest meseci do tri godine zatvora.

On je takođe optužen za zloupotrebu položaja kada je izdejstvovao da se Rubi oslobodi iz zatvora gde je bila zbog krađe, za šta je kazna do 12 godina zatvora.

Berluskoni priznaje da jeste intervenisao u njenom slučaju ali da je verovao da je rođaka tadašnjeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka.

Berluskoni, i Marokanka koja je u međuvremenu postala punoletna, demantovali su da su imali seksualne odnose.

Donji dom italijanskog Parlamenta juče je usvojio rezoluciju u kojoj se traži od Ustavnog suda da odredi koja je pravosudna instanca kompetentna da sudi premijeru.
XS
SM
MD
LG