Dostupni linkovi

Suđenje Mladićevoj supruzi:Moj muž je mrtav


Supruga haškog optuženika Ratka Mladića, Bosiljka Mladić izjavila je danas da je njen suprug najverovatnije mrtav, jer bi u suprotnom "našao način da se javi porodici".

"On (Ratko Mladić) je imao tri moždana udara. To nije smjelo da se kaže i bila mu je potrebna velika njega. Da je živ, našao bi načina da nam se javi", rekla je Bosiljka Mladić na suđenju na kome je optužena za nedozvoljeno držanje oružja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Ona je navela da je postupak da se Ratko Mladić proglasi mrtvim pokrenula da bi se završilo maltretiranje, a ne zbog ostavinskog postupka.

Bosiljka je navela da sa suprugom nije u kontaktu poslednjih 10 godina, od kada je napustio kuću u beogradskom naselju Banovo brdo, odnosno od aprila 2001. godine poslije hapšenja Slobodana Miloševića.

Bosiljka Mladić nije osporavala da je u njenoj spavaćoj sobi nađeno oružje, ali je navela da ona nije znala šta se u ormanu nalazi.

"Bio je vojno lice i sebi nisam dozvoljavala da pretresam njegove stvari, jer sam žena vojnog lica i to nije nedozvoljeno. To bi bilo isto kao da on meni pretura po torbi", rekla je Bosiljka Mladić.

Bosiljka Mladić optužena je za nedozvoljeno držanje oružja koje je pronađeno prilikom pretresa Mladićeve kuće 4. decembra 2008. godine u ormanu u spavaćoj sobi.

Tada su pronaćeni pištolj "hekler i koh" kalibra devet milimetara, četri revolvera "zastava", pištolj "zastava", lovačka puška "zastava" i gotovo 1.000 metaka i patrona različitih kalibara.

Sin Ratka i Bosiljke Mladić, Darko Mladić, odbio je danas da svjedoči, a nastavak suđenja zakazan je za 13. jul.

Suđenju u Beogrdu su prisustovali potpredsjednik Srpske radikalne stranke DraganTodorović i poslanici te stranke Nataša Jovanović i Božidar Delić, novinarka Ljiljana Bulatović i Rastko Vučetić, koji je oslobođen optužbe za pomaganje u skrivanju Mladića.

Poslanici i aktivisti SRS nosili su ispred sudnice transparente na kojima je pisalo "Stop tiraniji nad porodicom Ratka Mladića" i "generale izdrži".
XS
SM
MD
LG