Dostupni linkovi

Predsjednik Moskovske banke pobjegao iz Rusije?


Predsjednik Moskovske banke Pavel Borodin hitno je napustio Rusiju, kako bi izbjegao krivičnu istragu, javlja Interfaks.

Istraga bi trebalo da se bavi malverzacijama u davanju velikog kredita supruzi bivšeg gradonačelnika Moskve, Jeleni Baturinoj, navodi agencija.

RIA Novosti ističu, pozivajući se na neimenovane izvore, da se Borodin, koji je i kopredsjednik Srpsko-ruskog biznis dijaloga, već nalazi u Londonu.

U Moskovskoj banci nijesu potvrdili informaciju o bekstvu Borodina, navodeći samo da se od prošle nedelje nalazi na bolovanju.

Izvori Interfaksa u istražnim organima rekli su da protiv Borodina nema nikakve prijave, i da u okviru tog predmeta o malverzavciji sa kreditom još nikakva prijava nije podnijeta.

Istražni organi, međutim, namjeravaju da razjasne sve okolnosti malverzacija i da utvrde ulogu svakog od rukovodilaca. Po riječima izvora agencije, tek posle toga biće donijeta odluka o pozivanju na krivičnu odgovornost "ovih ili onih lica".

Borodin je u februaru već bio saslušan u okviru istrage o davanju kredita "Premijer Estejtu", ćerki firmi kompanije "Inteko" Jelene Baturine, u iznosu od 12,77 milijardi rubalja (40 rubalja za jedan euro).

Predsjednik druge državne banke Vnještorgbanke 24, koja namerava da kupi Moskovsku banku, Mihail Zadornov je na pitanje novinara da li je Borodin zaista napustio Rusiju, odgovorio "naravno".
XS
SM
MD
LG