Dostupni linkovi

Đukić Dejanović o položaju Srba u Crnoj Gori


Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se Beograd ne miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore i da je za Srbiju neprihvatljivo da Srbi u Crnoj Gori budu manjina.

U intervjuju podgoričkim Vijestima Đukić Dejanović, kako navodi taj list, nije odgovorila na pitanje da li Srbima pripada status konstitutivnog naroda u Crnoj Gori.

Ona je rekla da nema funkcionera u Srbiji koji, uoči popisa stanovništva, vrši presiju na bilo kakve odluke u Crnoj Gori.

Đukić Dejanović je istakla da tokom razgovora s crnogorskim kolegom Rankom Krivokapićem, nije stekla utisak da on ima nešto protiv službene politike Srbije prema Crnoj Gori.

"Srbija dozvoljava dvojno državljanstvo i to pitanje treba postaviti funkcionerima Crne Gore. Mi sa tim problem nemamo. Za nas je dvojno državljanstvo prihvatljivo, jer je to interes velikog broja ljudi, ali nema odgovora na drugoj strani. Mislim da je u pitanju strah od nekog prevelikog uticaja na ljude koji imaju dvojno državljanstvo u Srbiji, ali to po mom mišljenju ne može biti na štetu Crne Gore kao nezavisne države", rekla je predsjednica skupštine Srbije.
XS
SM
MD
LG