Dostupni linkovi

Tadić, Kosor i Pahor usvojili zajedničku izjavu


Predsjednik Srbije Boris Tadić i premijeri Hrvatske Jadranka Kosor i Slovenije Borut Pahor usvojili su na trilateralnom sastanku kod Smedereva izjavu kojom promovišu razvoj zajedničke ekonomske saradnje i potvrđuju dobre odnose tri države i njihovih naroda.

Tadić, Kosorova i Pahor, u zajedničkoj izjavi koja obezbjeđuje politički okvir saradnje, promovišu razvoj zajedničke ekonomske saradnje i zajednički nastup na trećim tržištima.

Tri zemlje planiraju da rade zajedno na pronalaženju mogućnosti za saradnju na trećim tržištima, prije svega, u oblasti građevinske, odbrambene, automobilske, drvne i prehrambene industrije, kao i u oblastima transporta i komunikacija.

Današnji susret je drugi trojni sastanak Tadića, Kosorove i Pahora, pošto su se na prvom, prije godinu dana u Ptuju, dogovorili da je to najdjelotvorniji način rješavanja pitanja važnih za tri zemlje.

Tri zemlje su u međuvremenu osnovale zajedničko željezničko preduzeće kako bi pojednostavile granične procedure i ubrzale promet vozova, a srpski i hrvatski građevinari su zaključili da bi udruženi lakše dolazili do poslova.
XS
SM
MD
LG