Dostupni linkovi

Doris Pak razočarana zbog suspenzije BIH iz FIFA i UEFA


Njemački poslanik u Evropskom parlamentu Doris Pak izrazila je razočarenje i ljutnju zbog odbijanja Fudbalskog saveza BiH da se povinuje zahtjevu Svjetske i Evropske fudbalske federacije (FIFA i UEFA).

"Propuštena je šansa da se putem fudbala osnaži timski duh i osjećaj solidarnosti među narodima BiH. Nacija sa takvim interesovanjem za fudbal postala je žrtva tog odbijanja", izjavila je Pak koja u Evropskom parlamentu vrši dužnost predsjednice Komiteta za kulturu i sport.

Prema njenim riječima, odluka FIFA i UEFA je razumljiva i suspenzija BiH iz članstva predstavlja logičnu posljedicu, a "odbijanje i destruktivan stav većine delegata Saveza bio je politički motivisan".

FIFA i UEFA objavile su u zajedničkom saopštenju da je BiH do daljeg suspendovana iz međunarodnih takmičenja. Suspenzija BiH stupa na snagu od danas.

Skupštine Fudbalskog saveza BiH nije usvojila novi statut koji je predviđao jednog predsjednika Saveza bez nacionalne rotacije što je i izazvalo suspenziju Fudbalskog saveza i fudbalske reprezentacije BiH i klubova iz međunarodnih takmičenja.
XS
SM
MD
LG