Dostupni linkovi

Lukšiću u Njemačkoj poručeno da je pred Crnom Gorom dobra ekonomska budućnost


Crna Gora će, uz reforme koje njena Vlada sprovodi kako bi modernizovala zemlju, imati svijetlu i privlačnu ekonomsku budućnost, ocijenio je predsjednik Komiteta za ekonomske odnose istočne Evrope, Ekhard Kordes (Eckhard Cordes) nakon sastanka sa premijerom Igorom Lukšićem.

„Crnu Goru je pogodila ekonomska kriza kao i sve nas. Slušajući premijera o reformama koje će sprovesti kako bi modernizovao zemlju, ubijeđeni smo da će Crna Gora imati svijetlu i privlačnu ekonomsku budućnost“, rekao je Kordes novinarima.

On je, nakon sastanka koji je održan sinoć, kazao da ga je Lukšić, koji je u prethodna dva dana boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Njemačkoj, upoznao sa ekonomskim modelom Crne Gore i sa mjerama koje, kako kaže, vode u pravom smjeru.

„Među njima je veoma hrabra mjera pomjeranje starosne granice za penziju za muškarce i žene na 67 godina“, precizirao je Kordes.

On smatra da su preduslovi za investiranje za njemačke i druge strane investitore, pouzdano ekonomsko okruženje.

On smatra da je dobijanje statusa kandidata dovoljno da podstakne strane investitore i da je apsolutno moguće razmotriti investicije u Crnu Goru.

Kordes nije želio da odgovori u kojim oblastima su njemački investitori zainteresovani da ulažu u Crnu Goru, dodajući da je to trenutno teško i prerano reći.
XS
SM
MD
LG