Dostupni linkovi

Pacoli: Ja sam žrtva ustava



Predsednik Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da nema potrebe da podnosi ostavku na tu funkciju, već da je samo napustio kancelariju kosovskog predsednika.

"Nema potrebe za ostavkom, ja praktično odlazim iz kancelarije predsednika i proces će biti započet od nule. Nisam siguran da li ću se ponovo kandidovati za predsednika, o tome odlučuje koalicija. Kako god bude odlučila koalicija, ja ću tu odluku poštovati", rekao je Pacoli u intervjuu prištinskom radiju "Dukađini".

Ustavni sud Kosova je odlučio da je prilikom izbora Pacolija za predsednika Kosova u skupštini prekršena procedura, jer nije bilo protivkandidata i obavezne dve trećine poslanika u prva dva kruga glasanja.

Ubrzo pošto mu je uručena odluka suda, Pacoli je rekao da će je u potpunosti poštovati i da nije siguran da li će se ponovo kandidovati za predsednika Kosova.

Pacoli je dodao da se ne oseća nimalo krivim za nastalu situaciju, pošto on lično nije prekršio Ustav.

On je naveo da će insistirati da Alijansa za budućnost Kosova nastavi koaliciju sa DPK-om i da će biti konstruktivan kada su u pitanju velike i bitne stvari za Kosovo.

Sa druge strane, Ibrahim Gaši, Pacolijev savetnik rekao je da će se Pacoli ponovo kandidovao za mesto predsednika.

Kosovski premijer Hašim Tači je juče rekao da očekuje da će izbor predsednika biti procesuiran pred Skupštinom, naredne nedelje.
XS
SM
MD
LG