Dostupni linkovi

Krivična prijava protiv Libijke koja tvrdi da je silovana


Protiv Libijke koja je u hotelu u Tripoliju rekla stranim novinarima da su je silovali pripadnici snaga lojalnih libijskom vođi Moameru Gadafiju biće podignuta krivična
prijava, rekao je portparol libijske vlade.

Portparol Musa Ibrahm rekao je da tužbu protiv Imam al-Obeidi podnose ljudi koje je optužila za silovanje, a među kojima je i sin visokog libijskog zvaničika.

"Dječaci koje je optužila pokreću postupak protiv nje zato što je veoma težak prekršaj optužiti nekoga za seksualni zločin", rekao je Ibrahim novinarima u Tripoliju.

Al-Obeidi je u subotu došla u hotel Riksos u Triploju tražeći stane novinare i rekla da su je u srijedu na kontrolnom punktu u Tripoliju privele Gadafijeve trupe. Prema njenim riječima, oni su pili viski i vezali je, a potom je silovalo 15 ljudi.

Pošto je počela da iznosi priču o silovanju, al-Obeidi su oborile kelnerice i vladini službenici, i potom izveli iz hotela. Od tada se ne zna gdje se ona nalazi, a njeni roditelji navode da je pritvorena u Gadafijevim kompleksu u libijskoj prestonici.

Libijske vlasti su navele da je al-Obeidi alkoholičarka, prostitutka i lopov.

Njeni roditelji su televiziji Al-Jazeera rekli da je ona advokat i da je na postdiplomskim studijama.

Njena majka je rekla da ju je pozvao nepoznati čovek koji je tražio da ćerki kaže da promijeni izjavu o silovanju a da će za uzvrat ona biti puštena na slobodu i dobiti novac ili novu kuću.
XS
SM
MD
LG