Dostupni linkovi

Suđenje Džajiću odloženo za 24.maj


Suđenje bivšem čelniku Crvene zvezde Draganu Džajiću i još dvojici bivših funkcionera tog kluba odloženo je danas pred Višim sudom u Beogradu kako bi se odbrana upoznala sa dokumentacijom koja je u međuvremenu pristigla u sud.

Suđenje Džajiću, Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću, kao i menadžeru kluba Ranku Stojiću, odloženo je za 24. maj kada bi trebalo da bude saslušan bivši fudbaler Crvene zvezde Goran Drulić, dok je za 25. maj predviđeno saslušanje fudbalera Perice Ognjenovića.

Sudsko vijće danas je obavestilo stranke u postupku da je u sud stigla izjava nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Ivana Dudića u kojoj on traži da mu se dodijeli status oštećenog.

Optuženi se terete da su zloupotrebom službenog položaja prisvojili 7,12 miliona eura, osam i po miliona njemačkih maraka i dva miliona američkih dolara od transfera četiri fudbalera Crvene zvezde.

Prema navodima u optužnice, Džajić, Cvetković i Marinković su od jula 2001. godine do marta 2002. godine iskoristili odgovorne položaje kako bi transferom Gorana Drulića iz Zvezde u špansku Saragosu nelegalno prisvojili 5,12 miliona eura.
XS
SM
MD
LG