Dostupni linkovi

Sjednica Skupštine fudbalskog saveza BIH prekinuta, čeka se nastavak



Sjednica Skupštine Nogometnog /Fudbalskog Saveza BiH prekinuta je zbog pauze koju su zatražili delegati iz FS Republike Srpske. Do pauze nije urađeno ništa konkretno niti se raspravljalo o Statutu zbog čega je Skupština i zakazana.

U sarajevskom hotelu Holiday Inn je nešto poslije 11 sati počela sjednice Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza na kojoj će biti održano glasanje za novi Statut Saveza, čije će eventualno neusvajanje imati pogubne posljedice po fudbal u BIH.

Ispred Holiday Inna okupilo se 20-ak predstavnika navijačke skupine BH Fanaticos. Donijeli su transparent "Danas u savezu, sutra u kavezu" i uzvikivali parole protiv predstavnika Saveza. Kako je za portal Sarajevo x.com reako predstavnik Fanaticosa Nizar Al Tinawi, nisu imali problema sa brojnim osiguranjem kao ni sa policijom. Sjednicu obezbjeđuje veći broj zaštitara, kao i jake policijske snage.

Kako nezvanično saznaje naš novinar koji se nalazi u Holiday Innu, delegati iz FS Republike Srpske odlučni su da ostanu pri svojim stavovima i glasaju protiv donošenja novog Statuta.

S druge strane, predsjednik N/FSBiH Sulejman Čolaković bio je optimističan te je najavio donošenje novog Statuta. Njegovo raspoloženje dijelili su i neki delegati iz kantonalnih saveza.

Na sjednici je prisutan i zajednički posmatrač UEFA-e i FIFA-e, Slovenac Rudi Zavrl.

Na sjednici je prisutno 54 od 56 delegata, što znači da je ispunjen kvorum.

U sali hotela Holiday Inn izbila je žestoka rasprava između delegata FS Republike Srpske i delegata iz Sarajevskog i Srednjobosanskog kantona. Delegati iz RS-a optužuju delegate iz ova dva kantona za nelegitimnost pri izboru.

Nakon žestoke rasprave sa delegatima iz Sarajevskog i Srednjebosanskog kantona delegati iz FS Republike Srpske zatražili su pauzu kako bi se usaglasili oko određenih pitanja, mada je nepoznato oko čega tačno.
XS
SM
MD
LG