Dostupni linkovi

File sjutra u Beogradu


Evropski komesar za proširenje Štefan File boraviće sutra u poseti Beogradu gdje će razgovarati s najvišim zvaničnicima Srbije, govoriti u parlamentu i otvoriti međunarodnu konferenciju povodom 20 godina postojanja evropskog programa Tempus.

File je uoči posete izjavio da je moguće da Srbija krajem godine dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i rekao da se veoma nada da, u slučaju Srbije, EU "neće videti potrebu da napravi razliku između statusa kandidata i početka pristupnih pregovora".

"Ova 2011. godina je velikih mogućnosti i reč je o stvaranju novog zamaha u procesu proširivanja (EU), ne samo za Srbiju već i za cio region. Srbija igra važnu ulogu", rekao je File u intervjuu portalu EuractivSrbija i agenciji Beta.

Kako je najavila Delegacija EU u Beogradu, File će razgovarati s premijerom Mirkom Cvetkovićem, predsjednicom skupštine Slavicom Đukić - Dejanović, prvim potpredsjednikom vlade Ivicom Dačićem, potpredsednikom Božidarom Đelićem i ministarkom pravde Snežanom Malović.

Predsednik Srbije Boris Tadić, File i srpski ministar obrazovanja Žarko Obradović otvoriće sutra ujutru međunarodnu konferenciju povodom 20 godina postojanja evropskog programa Tempus koja će okupiti oko 250 visokih predstavnika 27 zemalja članica Evropske unije i 29 partnerskih zemalja.
XS
SM
MD
LG