Dostupni linkovi

Gotovina preko odvjetnika poručio da nema potrebe za prosvjedima


General Ante Gotovina poručio je preko svog odvjetnika Luke Mišetića da nema potrebe organizirati prosvjede koje su neke braniteljske udruge najavile za 16. travnja, dan nakon najavljene haške presude trojici hrvatskih generala.

"Uvjereni smo da je jedina pravedna presuda oslobađajuća i da će Gotovina u vrijeme kada su prosvjedi najavljeni već biti na putu u Hrvatsku", kazao je Mišetić u telefonskoj izjavi za Hinu.

Ustvrdio je da Gotovini, kao ni njegovu braniteljskom timu, nije jasno zašto je netko pozvao na prosvjede tri tjedna prije nego što je presuda objavljena. "Ako tvrde da imaju pouzdane informacije da će presuda biti osuđujuća, moraju otkriti odakle im, a ja sam uvjeren da nitko nikakvu 'insidersku' informaciju nema", kazao je Mišetić.

Dodao je da je uvjeren da će Gotovina biti oslobođen, jer nakon tri godine rada na slučaju zna što je u sudnici dokazano, a što nije. Iako ne želi prosvjede Gotovinu je, po Mišetićevim riječima, razveselio poziv hrvatskih biskupa katolicima u Hrvatskoj na post i molitvu za pravednu presudu hrvatskim generalima.
XS
SM
MD
LG