Dostupni linkovi

Ko koga pravi budalom?


Ko koga pravi budalom?

Prosto čovjek ne zna čega da se prihvati u BiH. Čega god se prihvati, sve se sa svim sukobljava. Evo, ovim redom:

Centralna izborna komisija (CIK) prvi put od svog nastanka, poništava izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, kao i odluku o konstituisanja Doma naroda Federalnog parlamenta. Sada oni čiji je izbor potvrdjen od te iste komisije tvrde da CIK nije uopće imala pravo da se bavi konstituisanjem vlasti, dok suprotna strana kaže da je odluka pravedna i zakonska.

Pa onda iz Predstavničkog Doma naroda kažu da im nije jasno kako je CIK mogao donijeti odluku kad nisu imali nikakav papir da je vlast formirana. A ne mogu dostaviti nikakav papir Centralnoj izbornoj komisiji jer, bože moj, to je dio zapisnika, a zapisnik se usvaja na slijedećoj sjednici, a slijedeće sjednice još nema jer, bože moj, nije zakazana.

Sad oni koji se ne slažu čekaju odluku Ustravnog suda, a oni koji se slažu sa odlukom CIK-a valjda misle da tu sud nema šta da radi. Pa ako sud odluči drugačije od CIK-a oni koji su protiv odluke CIK-a će se oslanjati na odluku suda, a ani drugi će se držati odluke CIK-a i biti protiv odluke suda.

Onda dva HDZ-a i dva SDS-a (jedan se pritom zove SNSD) potpisuju deklaraciju, čitam izjave kako Milorad Dodik štiti interese hrvatskog naroda! I sve mi se čini da on ima brata bliznaca negdje u Banjaluci koji je iz svog entiteta potjerao više od 100.000 Hrvata te koji za predstavnike Hrvata tamo bira ljude koji nisu – ni Hrvati.

A onda dva HDZ-a kažu da štite interese Hrvata, ali samo ako su oni na vlasti. Oni drugi Hrvati koji nisu ¨pravi¨ Hrvati jer, bože moj, pripadaju SDP-u.

Zlatko Lagumdzija

Onda Zlatko Lagumdžija, kome su vazda usta bila puna legitimnosti i legalnosti osniva vlast koja je legalna ali nije legitimna.

Pa oni koji su formirali vlast ulaze u kancelarije kad tamo nema prethodnika, a prethodnici im ne žele predati vlast jer nasljednike smatraju nelegalnima. Pe jedni ulaze tamo gdje ih ne puštaju, a druga izlaze odakle ne žele da izlaze.

Znači li to da sad imamo dvije vlasti – onu koja je to bila do sada i onu koja je tek uspostavljena. Samo se još ne zna koja je prava – ona koja je izabrana ili ona koja je izgubila izbore.

U

Bosni i Hercegovini je i jedna ovaka vlast previše, dvije su već tsunami.

Onda iz HDZ-a poručuju da je jedini izbor u nastavku pregovora jer je samo to jedini način da ¨dobijemo, normalnu, legalnu i ustavnu¨ vlast. Šta li su onda dogovarali 6 mjeseci kad se nisu dogovorili – ne smijem ni da pitam. Jedino znam da će vlast možda biti legalna, možda će biti i ustavna ali posve sigurno neće biti – normalna.

Pa gospodo draga kako vas nije sramota!? Pa vi ste nama garantirali razna prava evo već 20 godina i što više garantirate to nam više prava oduzimate. Obećate posao – danas u BiH DNEVNO posao gubi 150 ljudi. Obećali ste mir – donijeli ste rat, vezali ste zastave pa ste ih toliko razvezali da su ostale tek prnje koje još uvijek cijepate, obećali ste ravnopravnost, ali ste je potpuno uništili, obećavali ste Švicarsku pa ste je osigurali samo za sebe.

Dragan Covic, Milorad Dodik, Bozo Ljubic

Dragan Čović, koji je već davno izgubio svaki autoritet kao predstavnik Hrvata postaje odjednom njegov spasilac!? Milorad Dodik koji čini sve da razbije BiH sad je tobože brani sporazumom sa HDZ-om!? Haris Silajdžić, izborni gubitnik, sad se nameće kao spasilac onih sa kojima se godinama svadjao dok je bio na vlasti. Zlatko Lagumdžija je još uvijek manji samo od svog ega.


Vlasti Srbije, a sad i Hrvatske, razgovaraju sa ¨svojim¨strankama u iz BiH i ubiše se govoreći da poštuju suverenitet BiH.

Tako sam posve zbunjen.

Jedino što znam da dok se svi kunu u demokraciju, zakone, logike, štite interese svojih naroda – oni su posve jednaki jer složno i neodgovorno prave budale od svih nas.

Pojedinačno i zajedno.

XS
SM
MD
LG