Dostupni linkovi

Ponovo bombardovani ciljevi u Libiji


Međunarodne snage predvođene SAD bombardovale su u subotu uveče libijske kopnene snage i druge ciljeve duž obale Mediterana, u prestonici Tripoliju, Misurati i Adždabiji, saopšteno je u Pentagaonu.

Portparol Pentagona Darin Džejms izjavio je da u subotnjim napadima nisu korišćene rakete tipa "tomahavk", preneo je AP.

Nešto ranije, Generalštab francuske vojske saopštio je da je francuska avijacija oborila najmanje pet libijskih aviona tipa "Galeb" i dva borbena helikoptera MI-35 u Misurati, preneo je Frans pres.

Francuska vojska takođe navodi da je za poslednja 24 sata izvela više "intenzivnih vazdušnih napada" u oblasti Misurate.

Predsednik SAD Barak Obama je u subotu, u redovnoj sedmičnoj poruci naciji, naveo je da je napravljen značajan uspeh u ratu u Libiji, braneći vojnu akciju kao opravdanu.

"SAD ne treba i ne smeju da intervenišu svaki put kada negde izbije kriza u svetu", rekao Obama, ali je dodao da se ovoga puta radilo o tome da je Gadafi predstavljao pretnju koja bi mogla da destabilizuje čitav region.

"U našem je nacionalnom interesu da reagujemo. To je i naša odgovornost. Ovo je jedan od tih slučajeva", dodao je Obama.
XS
SM
MD
LG