Dostupni linkovi

Saleh: Spreman sam da odem s vlasti, ali ne verujem opozicijiDugogodišnji predsednik Jemena Ali Abdulah Saleh rekao je danas da je spreman da podnese ostavku, ali da ne veruje opoziciji, čije predstavnike je nazvao "dilerima droge".

Saleh je to rekao u obraćanju masi od nekoliko desetina hiljada pristalica, ispred predsedničke palate u jemenskoj prestonici Sani, u kojoj je danas protest najavila i opozicija.

On je dodao da želi da ode sa funkcije mirno, ali, kako ocenjuje agencija AP, njegova oštra retorika usmerena na opozicione vođe nagoveštava suprotno.

Saleh, koji već 32 godine upravlja Jemenom, optužio je protivnike da su "mala manjina" i dodao da su dileri droge, perači novca i lideri pobunjenika sa severa zemlje.
Opozicija je pozvala Salehove neistomišljenike iz cele zemlje da danas dođu na demonstracije u Sanu.

Sve veći broj antivladinih demonstranata okuplja se na glavnom gradskom trgu, zahtevajući Salehovu ostavku.

Jemenske snage su od jutros pokušavale da spreče antivladine demonstrante da stignu do Sane, i postavili su kontrolne punktove na putevima koji vode do glavnog grada Jemena.

Demonstranti u Jemenu već dva meseca protestuju, tražeći ostavku Saleha, koji je 20. marta raspustio vladu i imenovao prelaznu do izbora novog kabineta.
XS
SM
MD
LG