Dostupni linkovi

Oko 100 pripadnika Oružanih snaga BiH uključilo se u potragu za Dragom Tanaskovićem


Odluku o angažmanu Oružanih snaga BiH je donio ministar odbrane Zukan Helez.
Odluku o angažmanu Oružanih snaga BiH je donio ministar odbrane Zukan Helez.

Oko 100 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (BiH) uključilo se u potragu za tridesetogodišnjim Dragom Tanaskovićem, rekli su iz Oružanih snaga BiH u petak, 5. aprila.

Odluku o njihovom angažmanu je, kako je saopšteno, donio ministar odbrane Zukan Helez.

Nestanak Tanaskovića, koji je pripadnik 4. pješadijske brigade, prijavljen je 28. marta u osam sati u Policijskoj stanici Čajniče.

Ranije je rečeno da su u pretragu terena intenzivno uključeni pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, žandarmerija, službenici Policijske uprave Foča, Civilna zaštita Foča, spasilačka služba Wolf, Planinarsko društvo Čajniče, te mnogobrojni građani Čajniča i Foče.

"Sa obje strane rijeke Drine, od Foče do Goražda, na istoku Bosne i Hercegovine, u toku je potraga za nestalim tridesetogodišnjim Dragom Tanaskovićem", potvrdila je u ponedjeljak 1. aprila za Radio Slobodna Evropa glasnogovornica Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica.

Kako navode iz MUP-a Republike Srpske, uvidom u sistem video nadzora javnih površina Opštine Foča, Tanasković je posljednji put viđen na lokaciji Južni most slobode na putnom pravcu Foča-Ustikolina 26. marta oko 21 sat i 10 minuta.

Iz MUP-a su apelirali na sve građane da ukoliko vide nestalu osobu ili dođu do bilo kakvih saznanja o njoj, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona 122.

XS
SM
MD
LG