Dostupni linkovi

Tinejdžer iz Holandije poginuo u trci na Spa-Frankoršamu u Belgiji


Ilustrativna forotgrafija: Zastava sa auto-trka
Ilustrativna forotgrafija: Zastava sa auto-trka

Dilano van ’t Hoff , 18-godišnji vozač iz Holandije, poginuo je na trci Evropskog prvenstva na stazi Spa-Frankoršam (Francorchamps) u Belgiji, saopštio je njegov tim MT Motorsport.

Navodi se da se incident sa smrtnim posledicama desio u drugoj trci 1. jula pre podne, dok specijalizovani sajtovi za auto-trke preciziraju da je na izlasku iz krivine Radillion ka pravcu Kemmel straight došlo do sudara automobila u vožnji po kišnim uslovima.

Regionalno Evropsko formula prvenstvo Alpine, u kom se takmičio Hoff, je trkačka serija Formule 3 koja je organizovana kao takmičenje iz kog se ulazi u Svetski šampionat F3 u organizaciji Internacionalne automobilske federacije (FIA), koja vodi i trke Formule 1.

Saučešće Formule 1

"Dilano je umro u potrazi za svojim snom da dostigne vrhunac motosporta. Naše misli su sa njegovom porodicom i voljenima“, saopštio je šef Formule 1 Stefano Domenikali.

Trkački tim Meklaren (McLaren) naveo je da je ožalošćen vestima iz Spa-Frankoršampa.

„U ovom teškom trenutku, naše misli su sa njegovom porodicom, prijateljima i celim MP Motorsport timom“, naveo je Meklaren.

Saučešće porodici i prijateljima nastradalog tinejdžera uputili su Auto-moto savez Belgije, Spa-Frankoršamp, Alpine, kao i mnoge značajne ličnosti iz auto-moto sporta, uključujući i šampiona Formule 1 Maksa Ferstapena.

Osvajač šampionata Španije

Sportski sajtovi pišu da se očekuje da će Formula 1 odati počast stradalom mladom vozaču na predstojećoj trci za Veliku nagradu Austrije.

Dilano Van ’t Hoff bio je jedan od najvećih talenata holandskog automobilizma. Osvojio je Formula 4 prvenstvo Španije 2021. i u Evropskom šampionatu Alpine bio je rangiran na 15. mestu.

Svetski mediji podsećaju da je 2019. 22-godišnji francuski vozač Antoan Iber (Anthoine Hubert) poginuo 2019. na stazi Spa-Frankoršamp tokom trke Formule 2. Tada je saopšteno da je izgubio život kada je njegovo vozilo udario automobil jednog od trkača pri brzini od oko 270 kilometara na sat.

XS
SM
MD
LG