Dostupni linkovi

Bivša učenica povredila đaka i nastavnicu u školi u Beogradu


Policija obezbeđuje okolinu beogradske osnovne škole "Vladislav Ribnikar" gde je 13-godišnjak iz pištolja ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu.
Policija obezbeđuje okolinu beogradske osnovne škole "Vladislav Ribnikar" gde je 13-godišnjak iz pištolja ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Bivša učenica beogradske škole "Ruđer Bošković" povredila je jednog učenika i nastavnicu, nezvanično saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE).

Učenica je pronađena i istraga je u toku, rečeno je za RSE.

Incident se dogodio 4. maja, dan nakon pucnjave u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je stradalo osmoro đaka i radnik obezbeđenja. Ranjeno je šestoro učenika i nastavnica.

Saopštenje škole "Ruđer Bošković"

Gimnazija "Ruđer Bošković" je saopštila da je bivša učenica oko 13 časova došla u posetu drugarici koja pohađa školu, da je prošla kontrolu obezbeđenja i da nije bilo naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta.

"Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predelu ramena nanevši mu lakšu telesnu povredu", navodi se u saopštenju škole, koje prenosi televizija N1.

Dodaje se da su prisutni nastavnici u hodniku reagovali i zaštitili decu, a da je jedna nastavnica zadobila dve posekotine tokom oduzimanja noža.

"Odmah je dotrčao i radnik obezbeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog momenta pozvane su policija i hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na lice mesta. Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povređenima je ukazana lekarska pomoć", saopštili su iz škole.

Kako se navodi, nastavnici i učeniku su konstatovane lake telesne povrede i oni su na kućnom lečenju.

U školi je nastava preknuta, a roditelji su obavešteni o incidentu.

Uprava gimnazije, kako se navodi, žali zbog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene, u trenutku kada je javnost oporavlja od tragedije u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar".

Još jedan incident u beogradskoj osnovnoj školi

Dan nakon masovne pucnjave, u jednoj osnovnoj školi u beogradskom naselju Zvezdara učenik doneo spisak sa imenima drugih đaka, nezvanično saznaje RSE.

Kako je rečeno, policija je obaveštena, izašla na teren i razgovarala sa dečakom i njegovim roditeljima.

Vlada Srbije usvojila je 4. maja niz mera u cilju poboljšanja bezbednosti učenika u školama i pooštravanja kontrole posedovanja odužja.

Istog dana u Beogradu, hiljade građana odaju poštu nastradalima u pucnjavi 3. maja.

'Velika je tuga': Poruke žrtvama ispred škole u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

XS
SM
MD
LG