Dostupni linkovi

Uhapšen funkcioner Uprave policije Crne Gore


Fotoarhiv: Policijska traka u Podgorici
Fotoarhiv: Policijska traka u Podgorici

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, Dejan Knežević, uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore (SDT), javila je Radio-televizija Crne Gore (RTCG).

Kako navodi RTCG, to je saopštila Uprava policije Crne Gore.

"Lišen je slobode v. d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Dejan Knežević. Policija sarađuje i postupa po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u ovom slučaju", navodi se u policijskom saopštenju.

Javni medijski servis Crne Gore dodao je da je informaciju potvrdio i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

"Lišen je slobode D. K, v. d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična dela“, rekao je Radonjić.

Evropol uključen u akciju

On je naveo da je akcija sprovedena na osnovu višemesečnog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona Evropol.

RTCG podseća da je u pitanju nastavak operacije Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odeljenja u kojoj su do sada uhapšeni službenici crnogorske policije Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić, kao i Tihomir Adžić. Kako je prethodnih dana saopšteno, krivičnom prijavom obuhvaćeno je 17 osoba, a među njima najviše bivših i aktivnih policajaca.

Dejan Knežević je dugogodišnji službenik i funkcioner Uprave policije Crne Gore, prethodno rukovodilac Odseka za borbu protiv krijumčarenja droga. Pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal postao je početkom marta 2021, dok mu je nandat na toj funkciji produžen mu je pre nekoliko sedmica.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije 22. marta saopštilo je da je podiglo optužnicu, koja još nije pravosnažna, protiv devetoro osumnjičenih među kojima su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije kojima se na teret stavlja krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. Kao vođu ove grupe Tužilaštvo sumnjiči policajca iz Crne Gore Ljuba Milovića.

XS
SM
MD
LG