Dostupni linkovi

Vučić na sednici Vlade o Kosovu zatražio od ministara punu posvećenost


Aleksandar Vučić posle sastanka sa evropsko-američkim timom diplomata o dijalogu Srbije i Kosova, Beograd, 20. januar 2023.
Aleksandar Vučić posle sastanka sa evropsko-američkim timom diplomata o dijalogu Srbije i Kosova, Beograd, 20. januar 2023.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je na sednici Vlade o Kosovu punu posvećenost, marljivost ministara i još žešći i snažniji rad u budućnosti, saopštila je Vlada Srbije 23. januara.

Vučić je prisustvovao sednici na kojoj je, prema najavama, trebalo da bude reči o aktuelnim razgovorima o Kosovu. Sednica nije bila otvorena za javnost.

Vučić joj je prisustvovao na poziv premijerke Srbije, Ane Brnabić.

Na sednici je Vučić upoznao ministre sa pozicijom zvaničnog Beograda po pitanju Kosova, kako se navodi, sa "izazovima i teškoćama pred kojima se Srbija nalazi".

Dogovoreno je i da predsednik, Vlada i svi organi izvršne vlasti rade "sinhonizovano i jedinstveno".

Sednica je trajala sat i po vremena, a po njenom završetku nije bilo obraćanja novinarima.

Iz Vučićevog kabineta je najavljeno i da će se on obratiti javnosti istog dana u 20 časova.

Vučić se 20. januara susreo sa evropsko-američkim timom diplomata u Beogradu, a nakon razgovora je izjavio da je Srbija spremna da prihvati koncept i da radi na implementaciji evropskog plana za normalizaciju odnosa Srbije i bivše pokrajine, Kosova.

Međunarodni izaslanici u Prištini i Beogradu o evropskom planu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

Vučić je nakon susreta sa izaslanicima Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Nemačke i Italije 20. januara rekao da je "po jednom važnom pitanju" iz plana pokazao "svu brigu i rezervisanost".

Nije, međutim, precizirao o kom pitanju je reč, navodeći da o tome ne može da govori jer plan nije javan.

Radi se o predlogu EU koji podržavaju Nemačka, Francuska i SAD, a koji je Beogradu i Prištini predstavljen u septembru i decembru 2022. godine.

XS
SM
MD
LG