Dostupni linkovi

Urugvaj pod istragom FIFA


Navijači Urugvaja posle utakmice sa Ganom i ispadanja sa Svetskog prvenstva u Kataru
Navijači Urugvaja posle utakmice sa Ganom i ispadanja sa Svetskog prvenstva u Kataru

Disciplinski komitet Međunarodne fudbalske federacije FIFA najavio je otvaranje istrage protiv Fudbalskog saveza Urugvaja i nekoliko igrača urugvajske reprezentacije.

Kako je saopšteno iz FIFA-e, postupak se pokreće nakon incidenata na utakmici sa Ganom na Svetskom prvenstvu u Kataru koje je u toku.

Navodi se da će istraga biti usmerena na moguće uvredljivo ponašanje i kršenje principa fer igre, neprilično ponašanje igrača i zvaničnika i diskriminaciju od strane Urugvajske federacije.

Fudbaleri Urugvaja Hose Himenes, Edison Kavani, Fernando Muslera i Dijego Godin su predmet odvojenog postupka zbog potencijalnog kršenja pripisa FIFA-e.

Oni su na meču 2. decembra, u poslednjoj utakmici grupne faze, vređali sudiju Danijela Sajberta iz Nemačke nakon što je označio kraj utakmice.

Urugvajski igrači su okružili sudiju i upućivali mu uvrede, dok je Kavani prilikom izlaska sa terena udario i oborio ekran koji sudija koristi u slučaju provere VAR (video assistant referee). Pojedini mediji pisali su da je jedan od igrača urugvajskog tima u gužvi laktom u lice udario službenu osobu FIFA-e koja je posle meča u civilu bila na terenu.

Sudija je u 57. minutu meča konsultovao VAR, video snimak sporne situacije, zbog potencijalnog prekršaja nad igračem Urugvaja u kaznenom prostoru ali nije dosudio penal.

Urugvaj je u trećem kolu Mundijala pobedio Ganu sa 2:0 ali je zbog lošije gol razlike u odnosu na Južnu Koreju završio kao treći u grupi i ispao je sa Svetskog prvenstva.

Urugvaju je nedostajao jedan gol da bi se plasirao u osminu finala, dalje je sa drugog mesta otišla reprezentacija Južne Koreje. Urugvaj je bio treći u grupi, Gana četvrta, a Portugal prvi.

XS
SM
MD
LG