Dostupni linkovi

Povređeno 12 putnika u udesu autobusa iz Srbije u Bugarskoj


Arhivska fotografija: Policija Bugarske
Arhivska fotografija: Policija Bugarske

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeno je 14. avgusta u udesu autobusa iz Srbije u Bugarskoj, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS) izveštaje bugarskih medija.

Kako se navodi, autobus koji je prevozio putnike iz letovališta na Crnom moru iz za sada nepoznatih razloga skrenuo je sa puta u jarak i prevrnuo se na bok.

Bugarske televizije prenele su da je Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Bugarske, potvrdio da je tom prilikom povređeno 12 osoba.

Bugarski mediji javili su da su u tom udesu dve osobe teže povređene.

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović rekao je za regionalnu Televiziju N1 da je 46 putnika autobusa nakon udesa primljeno na dijagnostički pregled u Univerzitetsku bolnicu u Staroj Zagori.

"Informacija da li su teže ili lakše povređeni nije relevantna dok ne prođu dijagnostičke preglede. Najbitnije je da nema preminulih, i da sve službe Bugarske maksimalno sarađuju“, istakao je Jović.

Bugarski mediji javili su da se nesreća dogodila oko 20 časova na autoputu Trakija kod Stare Zagore, 216 kilometara u pravcu Sofije.

Na lice mesta izašli su hitna pomoć, vatrogasci i policija.

Nadležne službe Bugarske utvrđuju uzroke udesa. Bugarski mediji objavili su da su po skretanju autobusa u jarak putnicima u pomoć pritekli vozači koji su se zatekli na autoputu.

XS
SM
MD
LG