Dostupni linkovi

Požar u Investiciono-razvojnoj banci RS pričinio veliku štetu


Zgrada IRB nakon što je požar ugašen
Zgrada IRB nakon što je požar ugašen

Požar koji je izbio u poslovnoj zgradi u kojoj je i sjedište Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske (RS) u Banjaluci pričinio je veliku materijalnu štetu, ali ljudskih žrtava nije bilo, saopšteno je u nedjelju ujutro iz IRB-a.

Vršilac dužnosti direktora IRB Dražen Vrhovac izjavio je agenciji Srna da arhiva banke nije uništena u požaru u sjedištu IRB-a u Banjaluci, jer se sva dokumentacija čuva u elektronskoj verziji na serveru na sasvim drugoj lokaciji.

"Dobar dio dokumentacije IRB-a je izgorio u požaru, ali to nam neće predstavljati problem s obzirom da svu dokumentaciju snimamo elektronski i čuvamo na sasvim drugoj lokaciji, tako da ćemo uskoro uspostaviti svoju arhivu", rekao je Vrhovac.

Zgrada IRB nakon što je požar ugašen
Zgrada IRB nakon što je požar ugašen


On kaže da je materijalna šteta pričinjena u požaru veoma velika i da će trebati određeno vrijeme da se sanira.

"Čekamo da se istraga obavi i da dobijemo zvanične informacije o uzroku požara, jer su do sada sve informacije bile nezvanične", rekao je Vrhovac.

On je rekao da je, prema nezvaničnim informacijama nadležnih, požar izbio noćas oko 3.00 časa u zgradi u kojoj se nalazi sjedište IRB-a.

"Kako se požar širio zahvatio je i prostorije sjedišta IRB-a. Na sreću nema povrijeđenih i nastradalih, što je najbitnije", rekao je Vrhovac i dodao da je požar u ranim jutarnjim časovima stavljen pod kontrolu.

XS
SM
MD
LG