Dostupni linkovi

Policija ispituje navode o napadu na novinarku u Budvi


Predsjednik Opštine Budva Marko Carević (arhivska fotografija)
Predsjednik Opštine Budva Marko Carević (arhivska fotografija)

Uprava policije Crne Gore ispituje navode da je porodica predsjednika Opštine Budva Marka Carevića napala novinarku Gradske televizije Dubravku Perović, dok je 8. aprila snimala prilog o divljoj deponiji.

Novinarka je snimala prilog u blizini kamenoloma Platac kojim upravlja Carevićeva firma "Carinvest".

Razgovarala je sa stanovnicima zaseoka nadomak Budve koji su govorili o ugroženosti njihovih kuća i imanja od eksploatacije šljunka, kao i deponije koju je na javnoj površini napravilo Carevićevo preduzeće.

Iz Gradske televizije su kazali da se brat predsjednika Opštine Budva "unosio u lice novinarki Perović, vrijeđao je i urlao na nju", a kamermanu Hariju Markoviću "zabranio da snima njegovo ponašanje".

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić poručila je da je pokušaj sprečavanja novinarke da snimi prilog neprihvatljiv, a da ponašanje predstavnika firme "Carinvest" predstavlja pritisak na predstavnike tog medija.

Napad je osudio i Dritan Abazović, mandatar za sastav nove vlade, uz najavu da će reagovati tim povodom.

Neprimjerno ponašanje prema novinskoj ekipi osudilo je više poslanika crnogorskog parlamenta a Sindikat medija pozvao je nadležne da identifikuju i procesuiraju učesnike tog incidenta.

Gradska televizija navela je da je osim na televizijsku ekipu, porodica Carević fizički nasrnula i na jednog od okupljenih mještana, ali da je veći incident spriječen.

Stanovnici mjesta, udaljenog desetak kilometara od Budve, protestovali su u više navrata zbog odluke Vlade da se usvoji koncesioni akt za kamenolom "Platac".

Tvrde da Carević planira proširenje kamenoloma, koji je udaljen 300 metara od sela.

Time bi, kako su upozorili, došao na pedesetak metara od privatnih posjeda, što bi potpuno onemogućilo pravo na život i seosko privređivanje.

XS
SM
MD
LG