Dostupni linkovi

Jelena Trivić kandidatkinja opozicije za najviše funkcije u BiH i RS


Trivić se obraća novinarima nakon sjednice Predsjedništva PDP-a, Banja Luka, 28. decembar 2021.
Trivić se obraća novinarima nakon sjednice Predsjedništva PDP-a, Banja Luka, 28. decembar 2021.

Jelena Trivić, poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) će biti kandidat opozicije u tom entitetu za jednu od inokosnih pozicija na opštim izborima 2022. godine, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon sjednice Predsjedništva stranke 28. decembra u Banjoj Luci.

Borenović je rekao da je očekivanje i želja PDP-a da Jelena Trivić bude kandidat za predsjednicu RS, ali da su oni spremni da kroz razgovore „usaglase konačnu odluku sa prijateljima iz drugih opozicionih stranaka, kao i istaknutim pojedincima“.

Za nju je istakao da se radi o jednom od najaktivnijih poslanika u parlamentu RS, te da je uvjeren u pobjedu, saopšteno je iz PDP-a.

Trivić se zahvalila na kandidaturi, i kazala da su iskorjenjivanje korupcije i kriminala preduslov svih bitnih promjena.

„Kriminal i korupcija su izjeli i razorili živote naroda i cijelih naših porodica u Republici Srpskoj. Korupcija je omogućila manjini da se enormno obogati, a najvećem broju pristojnih i vrijednih ljudi, korupcija je trasirala put u siromaštvo“, istakla je Trivić.

Jelenu Trivić je podržao gradonačelnik Banje Luke i član Predsjedništva PDP-a, Draško Stanivuković, koji je zajedno sa njom i poslanikom Nebojšom Vukanovićem prethodnih godina više puta organizovao proteste u Banjoj Luci.

Banjaluka između mitinga i kontramitinga
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

Trivić je u stranci na poziciji potpredsjednice.

Po zanimanju je doktor ekonomskih nauka, i predaje na Katedri za međunarodne ekonomske odnose Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci.

XS
SM
MD
LG