Dostupni linkovi

SAD donirale 2,7 miliona dolara Crnoj Gori za borbu protiv Covid 19


Covid centar u Podgorici
Covid centar u Podgorici

Vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) donirala je 2.7 miliona dolara Crnoj Gori za borbu borbu protiv Kovid -19, saopšteno je 18. novembra u Podgorici.

SAD predvode globalnu borbu protiv Kovid 19 sa kojom, kako je rekla Džudi Rajzing Rajnke ambasadorka SAD u Podgorici, ne može da se uporedi nijedna dosadašnja globalna kriza.

Objasnila je da će ova donacija pomoći Crnoj Gori da ojača lokalne kapacitete odgovora na Kovid -19 kako bi se ublažili ekonomski i zdravstveni efekti krize.

“Zadovoljna sam što ćemo pomoći Ministarstvu zdravlja da ojača prevenciju i unaprijedi stopu vakcinacije, posebno u ruralnim predjelima u Crnoj Gori”, navela je ambasadorka Rajzing Rajnke.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović zahvalila je ambasadi SAD u Podgorici na kontinuiranoj i izdašnoj pomoći i podršci.

„Pomoć Vašingtona našoj zemlji kroz Projekat jačanja kapaciteta za pružanje odgovora na Kovid- 19 u Crnoj Gori, je kruna naše dosadašnje saradnje”, poručila je Borovinić Bojović.

Projekat jačanja kapaciteta za pružanje odgovora na Kovid- 19 u Crnoj Gori će, kako je saopšteno,implementirati Ministarstvo zdravlja i Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG