Dostupni linkovi

Olimpijsko srebro za hrvatskog gimnastičara Tina Srbića


Tin Srbić je rekao da su mu Olimpijske igre od vremena kada je bio dječak bile pojam i da isplatio svaki, ali doslovce svaki dan, treniranja
Tin Srbić je rekao da su mu Olimpijske igre od vremena kada je bio dječak bile pojam i da isplatio svaki, ali doslovce svaki dan, treniranja

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić (24) osvojio je srebrnu medalju u vježbama na preči na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Trebat će vremena da shvatim da se nakon 20 godina treniranja svaki, ali doslovce svaki dan, isplatilo u ovoj medalji. Od vremena kada sam bio dječak meni su Olimpijske igre bile pojam i trebat će vemena da se sve slegne," kazao je Srbić novinarima nakon dodjele medalje.

Ovo je osma hrvatska medalja na tokijskoj Olimpijadi, gdje je Hrvatska po broju i po važnosti medalja sa tri zlata, tri srebra i dvije bronce rangirana na 19. mjesto među državama sudionicama ovogodišnje Olimpijade.

Osim, Srbića, tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su zlatnu medalju u igri muških parova, veslači braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlatne medalje u dvojcu bez kormilara, a zlato u tae-kwon-dou osvojila je Matea Jelić u kategoriji do 67 kilograma.

Tenisači Marin Ćilić i Ivan Dodig osvojili su olimpijsko srebro u muškim parovima, nakon što su izgubili od Mektića i Pavića, a jedriličar Tonći Stipanović osvojio je srebro u klasi Laser.

Toni Kanaet osvojio je broncu u tae-kwon dou u kategoriji do 80 kilograma, a Damir Martin broncu u veslanju u skifu.

Mladi hrvatski gimnastičar Tin Srbić svjetski je prvak u Montrealu 2017. i srebrni na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu 2019., kao i dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima 2019. i 2020. godine.






XS
SM
MD
LG