Dostupni linkovi

U BiH 15 novozaraženih korona virusom 


Vakcinisanje protiv COVID-a 19 u Mostaru (18. juni 2021.)

U Bosni i Hercegovini (BiH) je, prema podacima dva entitetskih zavoda za javno zdravstvo i Brčko distrikta BiH, u protekla 24 sata zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze korona virusom. Smrtnih ishoda nije bilo.

U Republici Srpskoj (RS), prema podacima Instituta za javno zdravstvo ovog bosanskohercegovačkog entiteta, u posljednja 24 sata prisustvo korona virusa potvrđeno je kod četiri osobe od 196 testiranih.

"Korona virus potvrđen je kod dvije muške i dvije ženske osobe starije životne dobi, od kojih su dvije iz Čajniča i po jedna iz Laktaša i Teslića", saopšteno je iz Instituta.

Ukupan broj hospitalizovanih u RS-u je 44 i to u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS-a 17, a u ostalim bolnicama 27.

Do sada je u RS-u potvrđeno 64.356 slučajeva zaraze korona virusom, a preminule su 3.784 osobe.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH (FBiH) u protekla 24 sata prijavljeno je 1.006 uzoraka, od kojih je 11 pozitivno na prisustvo korona virusa, saopšteno je iz ove institucije.

Novi slučajevi registrovani su u pet od deset kantona u ovom entitetu i to u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

Do sada je testirano ukupno 719.518 uzoraka, a prisustvo korona virusa je potvrđeno kod 133.992 osobe.

U Brčko distriktu BiH od testirana 64 uzorka i nije registrovan niti jedan novi slučaj zaraze korona virusom.

XS
SM
MD
LG