Dostupni linkovi

Makron nakon dobijenog šamara: To je izolovan događaj


Francuski predsednik Emanuel Makron, arhivska fotografija
Francuski predsednik Emanuel Makron, arhivska fotografija

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da je incident u kojem ga je ošamario muškarac iz mase "izolovan događaj".

"Ovo je izolovan događaj. Ne smemo dozvoliti da ultranasilni ljudi preuzmu javne debate, oni to ne zaslužuju", izjavio je Makron za lokalni francuski dnevnik, nakon što ga je tokom šetnje i rukovanja sa građanima na juguistoku Francuske jedan od njih ošamario, preneo je Rojters

Svetske agencije su ranije izvestile o incidentu na osnovu videa koji je objavljen na društvenim mrežama.

Makronovo obezbeđenje je, uočeno je u videu, čoveka koji ga je ošamario oborilo na zemlju, a francuski predsednik je udaljen na bezbednu distancu. Dve osobe su uhapšene, preneo je Rojters pisanje francuskih medija.

Premijer Francuske Žan Kasteks (Jean Castex) izjavio je da je napad na Makrona uvreda za demokratiju.

Incident se dogodio tokom Makronove posete regionu Drome na jugoistoku Francuske, gde se susreo sa ugostiteljima i studentima kako bi razgovarao o povratku u normalan život nakon epidemije COVID-19.

U videu koji kruži društvenim mrežama, može se videti da je Makron krenuo ka masi prisutnih koji su stajali iza metalne ograde, piše Rojters.

Potom je, navodi Rojters, pružio ruku da pozdravi jednog čoveka u zelenoj majici sa naočarima i maskom za lice.

Moglo se čuti da je muškarac viknuo "Dole Makron" ("A Bas La Macronie"), a zatim je udario francuskog predsednika u lice.

Jelisejska palata je saopštila da je saopštila da je nakon incidenta Makronova poseta jugoistoku Francuske nastavljena.

XS
SM
MD
LG