Dostupni linkovi

U Banjaluci nošenje maske na otvorenom više nije obavezno


U Banjaluci je od 8. aprila dozvoljen rad ugostiteljskim objetima
U Banjaluci je od 8. aprila dozvoljen rad ugostiteljskim objetima

Štab za vanredne situacije Banjaluke, odlučio je u četvrtak 15. aprila da nošenje maske na otvorenom nije obavezno.

Građanima je preporučeno da se, radi zaštite u skladu sa situacijom pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, saopšteno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na sjednici je konstatovano, da je trenutna epidemiološka situacija u Banjaluci i dalje nepovoljna, ali da je zabilježen blagi pad broja zaraženih na dnevnom nivou.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u četvrtak su u tom bosanskohercegovačkom entitetu zabilježena 344 nova slučaja infekcije korona virusom, od kojih je njih 90 sa područja grada Banjaluka.

U Banjaluci su od četvrtka dozvoljena javna okupljanja na otvorenom do 30 ljudi, kako je to predviđeno i mjerama Štaba za vanredne situacije Republike Srpske (RS).

U Republici Srpskoj je od 8.aprila ponovo dozvoljen rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru, fitness-centrima i svim priređivačima igara na sreću.

Odlukom Štaba za vanredne situacije RS, ugostiteljskim objektima je od 5. aprila odobren rad na otvorenom, odnosno u baštama.

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercgovini (BiH) su registrovana 1.343 nova slučaja infekcije korona virusom, dok je 60 osoba umrlo od posljedica COVID-a 19, saopštile su u četvrtak 15. aprila entitetske zdravstvene institucije.

XS
SM
MD
LG