Dostupni linkovi

U Luci Ploče pronađeno 575 kilograma kokaina


Luka Ploče, Hrvatska

Hrvatska policija zaplijenila je u Luci Ploče 575 kilograma kokaina namijenjenog zemljama regiona, čija je vrijednost na crnom tržištu procijenjena na oko 57 miliona eura, saopštila je u utorak 14. aprila, Policijska uprava Dubrovačko-neretvanske županije.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u saradnji s Carinskom upravom, kokain zaplijenili 30. marta ove godine, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike, te da zasada niko nije uhapšen.

Prema podacima policije, kokain visokog kvaliteta nije bio namjenjen hrvatskom tržištu, već susjednim državama.

Kako se navodi u saopštenju, to je treći slučaj u ovoj godini razbijanja lanca krijumčarenja kokaina koji morem stiže u Hrvatsku da bi se kopnenim putem distribuirao u susjedne zemlje.

“Zaplijenjeni kokain vrlo je visoke čistoće te je pronađen u kontejneru u kojem se prevozilo voće”, navodi se u saopštenju.

Nakon pronalaska droge uspostavljena intenzivna međunarodna i međuagencijska suradnja kako bi se utvrdilo sve točne okolnosti slučaja.

“Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije organiziranog kriminaliteta utvrđeno je da Republika Hrvatska nije trebala biti konačno odredište zaplijenjenog kokaina već da je kokain bio namijenjen daljnjoj distribuciji na ilegalnim narko tržištima zemalja u regiji”, dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG