Dostupni linkovi

Ministri Srbije i BIH o izgradnji autoputa i aerodroma


Izgradnja koridora Vc u Bosni i Hercegovini, arhivska fotografija
Izgradnja koridora Vc u Bosni i Hercegovini, arhivska fotografija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sastao se u utorak, 13. aprila, sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine (BIH) Vojinom Mitrovićem, sa kojim je razgovarao o izgradnji autoputa Beograd - Sarajevo i aerodroma u Trebinju.

Momirović je istakao da Srbija mnogo pažnje posvećuje regionalnoj politici i održavanju dobrih odnosa u regionu, a posebno kada su u pitanju odnosi sa Bosnom i Hercegovinom, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako je navedeno, on je podsetio da Srbija zajedno sa BiH investira u izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo, koji će, kako je naveo, ići iz dva pravca.


Prvi je, dodao je Momirović, od Kuzmina preko Sremske Rače do Bijeljine i dalje kroz BiH, a drugi, koji se nastavlja na autoput „Miloš Veliki“ odnosi se na deonicu od Požege preko Užica do Kotromana.

Kako je saopšteno, tema razgovora dvojice ministara bila je i izgradnja aerodroma u Trebinju.

Momirović je podsetio da će Vlada Srbije investirati u izgradnju tog aerodroma, koji će biti aerodrom Bosne i Hercegovine.

"Za nas je jako značajno da organi u Sarajevu preuzmu aktivnosti iz svojih nadležnosti kako bi taj aerodrom što pre bio funkcionalan", rekao je Momirović na zajedničkoj konferenciji sa ministrom Mitrovićem.


Naglasio je da je politika Srbije povezivanje regiona kroz inicijativu "mini Šengen", odnosno na način na koji se EU integrisala uvažavajući sve političke specifičnosti.

Momirović je podsetio i da je Srbija pokazala svoju volju za boljim odnosima u regionu kada je donirala kontingente vakcina BiH i poručio da je jedini način izlaska iz trenutne krize zajednički rad i saradnja.

XS
SM
MD
LG