Dostupni linkovi

Krivokapić negira ocene DF da se tajno sastaje sa Đukanovićem


Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je večeras odbacio ocene lidera Demokratskog fronta (DF) da se tajno sastaje sa predsednikom Milom Đukanovićem, koji predvodi opozicionu Demokratsku partiju socijalista (DPS).

"Nakon večerasnjeg sastanka koji je održan sa liderima parlamentarne većine i širenja lažnih infomacija dužan sam da obavestim javnost o sledećem: Nikada se nisam tajno sastao sa predsednikom države Milom Đukanovićem. Sa njim se ne sastajem zato što volim, već zbog toga što je to moja zakonska obaveza kao Premijera", naveo je Krivokapić na Tviteru.

On je objasnio da je u Vili Gorica danas održan pripremni sastanak za sledeću sednicu Saveta za odbranu i bezbednost koja je zakazana za petak, 16. april 2021. u 13 časova, a na kojem su, kako navodi, prisustvovali Milo Đukanović, predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, ministarka odbrane Olivera Injac i on, a povodom rešavanja aktuelnih pitanja u vezi sa Ministarstvom odbrane i Vojske Crne Gore.

Lideri parlamentarne većine nisu danas na sastanku sa Krivokapićem uspeli da se dogovore oko smene ministra pravde Vladimira Leposavića koju traži predsednik Vlade zbog njegovih izjava u kojima je relativizovao genocid u Srebrenici.

Premijer je podneo zahtev za razrešenje Leposavića nakon što je on odbio da podnese ostavku. Lideri Demokratskog fronta (DF) međutim se snažno protive razrešenju Leposavića.

Lideri DF poručili su večeras da je premijer napustio sastanak i da ; nisu uspeli da nađu zajednički jezik.

"Premijera smo obavestili da Leposavić ima našu podrsku i da mi nećemo glasati za smenu", rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

Dodao je da je DF pozvao premijera da nađe zajednički jezik sa ministrom i da se kriza u vladi prevaziđe.

"Premijer nije prihvatio naš predlog. Nakon oštrije komunikacije premijer je izbjegao dalju komunikaciju sa nama i sastanak nije bio uspešan", rekao je Mandić.

Poslanik PzP Nebojša Medojević rekao je da je premijer napustio napustio današnji sastanak, a da su oni "ostali šokirani da se on radije sastaje sa Đukanovićem nego sa njima".

"Ako DPS glasa za smenu Leposavića to je jedna nova politička većina i oko toga ćemo se izjasniti", istakao je Medojević.

Za sada nije izvesno kada će se na dnevnom redu parlamenta naći predlog za razrešenje Leposavića. Ukoliko DF ostane pri stavu da neće podržati njegovu smenu biće potrebni upravo glasovi DPS-a.

Krivokapić je negirao i da je optužio potpredsednika Vlade Dritana Abazaovića da sa Demokratskim Frontom ruši Vladu čiji je potpredsjednik.

XS
SM
MD
LG