Dostupni linkovi

Ambasada Srbije u Turskoj: Strani državljani ne mogu se vakcinisati u Srbiji


Srbija je krajem marta omogućila stranim državljanima, mahom iz država Zapadnog Balkana, vakcinaciju u svojoj zemlji. Tada je za tri dana vakcinisano više od 22.000 stranih državljana
Srbija je krajem marta omogućila stranim državljanima, mahom iz država Zapadnog Balkana, vakcinaciju u svojoj zemlji. Tada je za tri dana vakcinisano više od 22.000 stranih državljana

Ambasada Srbije u Turskoj objavila je na svom sajtu saopštenje u kojem obaveštava sve strane državljane da nije moguće vakcinisanje stranih državljana u Srbiji.

Ovu informaciju Ambasada Srbije, sa sedištem u Ankari, objavila je u petak, 9. aprila, ubrzo nakon što su se na društvenim mrežama pojavile objave u kojima se državljani Turske pozivaju na organizovano vakcinisanje u Srbiji po ceni od oko 300 evra.

“Republika Srbija je trenutno fokusirana na vakcinaciju svojih građana, ali kao i do sada, nastoji da kroz donacije vakcina i u narednom periodu pomogne prijateljima i komšijskim zemljama u borbi protiv korona virusa”, navodi se u saopštenju Ambasade Srbije i dodaje:

“Na osnovu velikog broja prijava, obaveštavamo strane državljane koji su svoju zainteresovanost za vakcinisanje u Srbiji iskazali putem eUprave, da bez dobijanja poziv i potvrde sa terminom i lokacijom za vakcinisanje, ne dolaze sami na punktove jer neće biti prihvaćeni.”

Na kraju saopštenja iz Ambasade poručuju i da će Srbija “ukoliko se u narednom periodu ukaže mogućnost za vakcinisanje stranih državljana, bez prijavljenog boravka u Srbiji, obavestiti javnost.

Radio Slobodna Evropa (RSE) obratio se agenciji sa čijih profila se navodno nudi organizovanje plaćene vakcinacije u Srbiji ali do objavljivanja vesti niko nije odgovorio na pitanja kako i s kim u dogovoru nude ovakve aranžmane.

Podsetimo, Srbija je krajem marta omogućila jednom broju stranih državljana vakcinaciju. Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović tada je saopštio da je u Srbiji za tri dana, od 25. do 28. marta, vakcinisano više od 22.000 stranih državljana.

XS
SM
MD
LG