Dostupni linkovi

U Republici Srpskoj od ponedjeljka svi osnovci kreću na nastavu u škole  


Republički štab za vanredne situacije bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska donio je, u petak 9. aprila, odluku da će se nastava za učenike osnovnih škola od šestog do devetog razreda ponovo početi odvijati unutar škola.

Učenici će se vratiti u školske klupe, od ponedjeljka 12. aprila, rekao je nakon sjednice štaba direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković .

"Nastava za srednjoškolce i studente i dalje će se odvijati online", napomenuo je Zeljković

Ranijim zaključkom Štaba nastava za učenike osnovnih škola od prvog do petog razreda već se odvija u školama od utorka 6. aprila.

Novim mjerama ponovo je dozvoljen rad muzeja i galerija, dok i dalje na snazi ostaje zabrana amaterskih sportskih takmičenja.

Također, dozvoljavaju se treninzi amaterskih sportskih organizacija, ali maksimalno do 30 lica, dok takmičenja amaterskih sportskih organizacija i dalje nisu dozvoljena.

“U ovom trenutku imamo period stabilizacije što nam budi nadu da ćemo naredne sedmice imati stabilan broj oboljelih. Očekujemo malo bolju epidemiološku situaciju u narednom periodu”, rekao je Zeljković.

Iz Republičkog štaba za vanredne situacije RS poručeno je da će ove mjere biti na snazi od 12. do 19. aprila.

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata prijavljeno 1.096 slučajeva novozaraženih korona virusom, a 82 su preminule.

Od toga, u RS-u je potvrđeno 353 slučaja zaraženih, a preminule su 34 osobe.

XS
SM
MD
LG