Dostupni linkovi

Lažni pasoši Severne Makedonije naplaćivani i po 20.000 evra 


Pečat u pasošu Severne Makedonije
Pečat u pasošu Severne Makedonije

Policijski službenici Severne Makdonije uhapšeni u utorak (6. aprila) zbog izdavnja lažnih pasoša su te pasoše naplaćivali i do 20.000 evra, izjavio je u u sredu (7. aprila) ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

"Osumnčeni su lažne pasoše izdavali isključivo za pare. Suma se kretala sigurno i do 20.000 evra", rekao je Spasovski u TV-emisiji portala "Sloboden pečat".

U Skoplju je u utorak uhapšeno devet polijskih službenika pod sumnjom da su izdali 215 pasoša s lažnim identitetom, od kojih 214 strancima, medju kojima ima i pripadnika medjunarodnih kriminalnih grupa i narko-klanova. Jedan član te grupe, posrednik koji nije zaposlen u policiji, je u bekstvu.

Spasovski je rekao i da je je pre dva mesaca privedeno "osam kolega" iz upravnih službe koje su za 1.500 do 2.000 evra izdavale falsifikovne vozačke dozvole.

Makedonskog fudbalskog reprezetativca i igrača Levantea Enisa Bardija policija u Valensiji je pre dva dana zaustavila tokom saobraćajne kontrole i proverom vozačke dozvole UV lampom utvrdila da je lažna, što je on negirao tvrdeći da je dozvola validna i da je izdata u Severnoj Makedoniji.

XS
SM
MD
LG