Dostupni linkovi

Dodik obećao obnovu kuća Srbima u Baniji pogođenoj zemljotresom


Croatia - A car drives along a street in Petrinja on January 12, 2021
Croatia - A car drives along a street in Petrinja on January 12, 2021

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na sastanku sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Miloradom Pupovcem najavio je da će Republika Srpska pomoći pripadnike srpske zajednice u Baniji, u Hrvatskoj koji su u zemljotresu ostali bez domova.

Vlada RS donijela je odluku da će financirati izgradnju deset montažnih kuća za pripadnike srpske zajednice u Baniji, u Hrvatskoj. Pored toga, odlučeno je da Vlada RS dodatno pomogne obnovu privrede i infrastrukture, kazao je Dodik, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dodik je Pupovca upoznao i sa situacijom u Republici Srpskoj i u BiH, a sugovornici su razgovarali i o položaju srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, kao i epidemiološkoj situaciji u dvije zemlјe.

Pupovac je izrazio zahvalnost za pomoć koju je Republika Srpska pružila srpskom narodu u Baniji poslije razornog zemlјotresa iz decembra prošle godine.

Podsjećamo, delegacija Republike Srpske na čelu sa predsjednicom tog bh. entiteta posjetila je 10. februara ovo područje pogođeno zemljotresom 29.decembra prošle godine.

Prvih dana nakon zemljotresa Ured predsjednice RS donirao je 10 stambenih kontejnera za porodie koje su u zemljotresu ostale bez krova nad glavom.

Prilikom posjete Sisačko-moslovačkoj županiji posjetili su Petrinju, Glinu i Majske Poljane, gradove i selo teško stradale u zemljotresu.

XS
SM
MD
LG