Dostupni linkovi

U Srbiji na snazi blaže mere


U Srbiji su od ponedeljka, 5. aprila, prema preporuci Kriznog štaba, ublažene mere za suzbijanje pandemije korona virusa, saopšteno je iz Vlade Srbije. Produženo je radno vreme objekata kojima je dozvoljen rad - od šest ujutru do 22 časa.

Vlada Srbije je saopštila da je ugostiteljskim objektima sa baštom od 5. aprila rad dozvoljen isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Živa muzika u baštama je zabranjena, a kafići i restorani i dalje mogu prodavati hranu i piće preko šaltera, bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu. Dostava hrane ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

Kada je reč o broju posetilaca u objektima, i dalje je na snazi mera da se mora obezbediti prostor od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.

Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da je od 5. aprila pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulante i slični objekti mogu raditi non-stop svakoga dana, kao i do sada.

Prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je preminulo još 36 osoba od posledica bolesti COVID-19,a zaražene su još 3.304 osobe, saopšteno je u nedelju 4. aprila.

XS
SM
MD
LG