Dostupni linkovi

Facebook uklonio snimak bivšeg predsednika SAD Donalda Trumpa


Bivši predsednik SAD Donald Trump
Bivši predsednik SAD Donald Trump

Facebook je uklonio snimak bivšeg američkog predsednika Donalda Trumpa sa stranice njegove snahe Lare Trump, prenosi BBC.

Ova društvena mreža stavila je zabranu Trumpu na svojoj platformi u januaru nakon nereda koje su njegove pristalice napravile u zgradi Kapitola u Vašingtonu.

Lara Trump, nova saradnica Fox Newsa, objavila je video u kome intervjuiše Trampa i razgovaraju o nizu tema.

Kasnije je objavila sreecshot emaila kojeg je dobila od Facebooka sa upozorenjem na zabranu.

„U skladu sa zabranom koju smo postavili na Facebook i Instagram naloge Donalda Trumpa, dalji sadržaj sa glasom Donalda Trumpa biće uklonjen i rezultiraće dodatnim ograničenjima na nalogu“, navodi se u emailu.

Lara Trump, koja je udata za sina bivšeg predsednika SAD, Erica, umesto toga objavila je intervju za sopstvenu onlajn emisiju The Right View na video platformi Rumble i povezala ga sa svojom Facebook stranicom.

„I tako smo korak bliže Orwellovoj 1984. Vau“, prokomentarisala je ona na svom Instagram nalogu.

Dugogodišnji Trampov pristalica i TV voditelj Fox Newsa Sean Hanniti u tvitu je taj potez opisao kao "ekstremnu cenzuru".

Facebook je suspendovao Trumpov nalog 7. januara - dan nakon nereda na Kapitolu. Braneći tu odluku u to vreme, direktor Facebooka Mark Zuckerberg rekao je: „Smatramo da su rizici da predsedniku dozvolimo da i dalje koristi naš servis tokom ovog perioda jednostavno preveliki“.

Donaldu Trampu je takođe zabranjen pristup Twitteru i YouTubeu.

XS
SM
MD
LG