Dostupni linkovi

Kineski ministar odbrane u poseti Severnoj Makedoniji


Fenghe je posetio makedonsko ministarstvo odbrane, gde se sastao sa svojom koleginicom Radmilom Šekerinskom
Fenghe je posetio makedonsko ministarstvo odbrane, gde se sastao sa svojom koleginicom Radmilom Šekerinskom

Kineski ministar odbrane, general Vei Fenghe danas, 30. marta, boravi u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji. Fenghe je posetio makedonsko ministarstvo odbrane, gde se sastao sa svojom koleginicom Radmilom Šekerinskom i bio je primljen kod predsednika Severne Makedonije Steva Pendarovskog i premijera Zorana Zaeva.

Kabinet predsednika saopštio je da je Pendarovski istakao da će Severna Makedonija sarađivati sa Narodnom Republikom Kinom u okviru "Procesa za saradnju 17+1" i izrazio očekivanje o "skorašnjem finaliziranju nabavke vakcina od kineske kompanije Sinofarm", što je od posebne važnosti za nesmetanu realizaciju masovne imunizacije stanovništva protiv COVID-19.

Premijer Zaev je isto tako apelovao na ubrzanje isporuka vakcina iz Sinofarma.

"General Fenghe je na susretu istakao da će ova poruka biti odmah prenesena nadležnim institucijama u NR Kini da bi se potvrdilo prijateljstvo između dve zemlje i za vreme aktuelne krize zbog COVID-19", navodi se u saopštenju iz Vlade.

Dodaje se da je ova poseta jos jedna potvrda dobrih odnosa i da je premijer Zaev naglasio da obe zemlje ispunjavaju obaveze iz Dogovora o saradnji u sferi odbrane, naročito u delu vojnog obrazovanja i obuka.

Zaev je izrazio nadu da će uskoro biti završeni razgovori o ukidanju viza između Severne Makedonije i NR Kine.

XS
SM
MD
LG