Dostupni linkovi

Rajaneir stiže u Zagreb s 12 međunarodnih linija 


Jedan od aviona Rajaneira
Jedan od aviona Rajaneira

Irska niskobudžetna aviokompanija Rajaneir (Ryanair) najavila je u utorak (30. marta) da uvodi 12 međunarodnih linija iz Zagreba prema osam država.

To će biti prvi niskotarifni prevoznik u Zagrebu, u kojem će, kako je najavljeno na virtuelnoj konferenciji za novinare, od jeseni biti otvorena i baza, u početku s dva aviona.

Predstavnici te kompanije i Međunarodnog aerodroma Zagreb saopštili su da će avioni Rajaneira iz Zagreba od juna leteti prema Briselu, a od jula prema Milanu, dok će od septembra destinacije biti Pariz, London, Dortmund, Frankfurt, Karlsrue, Memmingen, Rim, Podgorica, Oslo, Goteborg.

Prema evropskim destinacijama planirano je 36 letova nedeljeno. Karte se već mogu kupiti onlajn na stranicama Rajaneira.

Izvršni direktor te kompanije Eddie Wilson rekao je da Rajaneir u Zagreb ulaže oko 200 miliona dolara i da će otvaranjem baza otvoriti i 60 radnih mesta, prenela je agencija Hina.


On je najavio da bi u 2022. mogli da otvore još linija i tako doprinesu transformaciji i oporavku od pandemije i Zagreba i njegovog turizma.

Predsednik Uprave Medjunarodnog aerodroma Zagreb Husein Bahadir Bedir izjavio je da su avio saobraćaj i luke, kao i turizam, snažno pogodjeni pandemijom.

"Verujemo da će i ovo doprineti oporavku i turizma jer otvara nove linije", naglasio je Bedir.

Irska aviokompanija proteklih godina uglavnom je tokom predsezone i letnje sezone letela do hrvatskih gradova na moru - Pule, Splita, Zadra i Dubrovnika.

XS
SM
MD
LG