Dostupni linkovi

U Srbiji preminulo još 39 osoba, skoro 4.000 novozaraženo


Bolnica u Novom Pazaru, 15. mart
Bolnica u Novom Pazaru, 15. mart

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo još 39 osoba, pa je ukupan broj umrlih povećan na 5.190, objavljeno je 28. marta na sajtu Ministarstva zdravlja.

Od poslednjeg preseka stanja, na korona virus su testirane 11.442 osobe, a registrovano je 3.889 slučajeva zaraze.

U bolnicama je 6.967 pacijenata, od čega je 269 na respiratorima.

U Srbiji je od početka epidemije zvanično potvrđeno 585.506 slučajeva infekcije.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek ocenio je da u Srbiji "pod hitno mora da se menja kontrola sprovođenja mera za suzbijanje korona virusa".

Đerlek je za Televiziju „Pink“ rekao da su juče (27. mart) kršene epidemiološke mere na svakom koraku i u svakom gradu – u parkovima, na šetalištima, izletištima.

Policija razbila žurku u Studentskom gradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i komunalne milicije intervenisali su 27. marta po prijavi građana u Studentskom gradu na Novom Beogradu, gde je veliki broj ljudi glasnom muzikom, vikom i galamom narušavao javni red i mir i kršio propisane epidemiološke mere, saopštio je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Po dolasku policijskih službenika veći broj okupljenih osoba se mirno razišao, dok je manji broj, vidno alkoholisanih, odbijao da se raziđe, navela je policija.

"Policija je sa njima obavila razgovor, nakon čega su se i oni udaljili. Prilikom intervencije policijskih službenika nije bilo pružanja otpora okupljenih, niti je bilo upotrebe sredstava prinude od strane policije", piše u saopštenju.

XS
SM
MD
LG