Dostupni linkovi

U Srbiji na vakcinaciji 7.500 privrednika Zapadnog Balkana


Privrednici sa Zapadnog Balkana na vakcinaciji u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00

Privrednici sa Z. Balkana na vakcinaciji u Srbiji

U Beogradu i Nišu tokom vikenda (27. i 28. mart) traje vakcinacija privrednika sa Zapadnog Balkana i njihovih zaposlenih.

Za vakcinaciju se prijavilo 7.500 privrednika iz regiona, rekao je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež 27. marta na punktu za vakcinaciju u poslovnom centru Belexpo u naselju Novi Beograd.

U Belexpo centru vakcinišu se privrednici iz Albanije i Bosne i Hercegovine, dok su privrednici iz Crne Gore upućeni na vakcinalni punkt na Beogradskom sajmu. Privrednici iz Severne Makedonije vakcinišu se u Nišu.

Ukupno 10.000 vakcina za privrednike obezbeđeno je preko investicionog foruma privrednih komora Zapadnog Balkana u saradnji sa Vladom Srbije.

Privrednici primaju vakcinu švedsko-britanskog proizvođača AstraZeneka (AstraZeneca), razvijenu u saradnji sa Univerzitetom Oksford. Ta vakcina, koja je u upotrebi u Srbiji, ima dozvolu Evropske agencije za lekove i Svetske zdravstvene organizacije.

Kosovo odbilo poziv za vakcinaciju

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići (Rukiqi) saopštio je ranije da je ta privredna komora odbila da učestvuje u vakcinaciji privrednika sa Kosova u Srbiji.

Da je Privredna komora Kosova odbila poziv za imunizaciju u Srbiji napomenuo je 27. marta i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ali je dodao da su se "pojedini privrednici" sa Kosova prijavili "da direktno dođu na vakcinaciju".

Više od 4.000 privrednika iz BiH

Pozivu Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTK BiH) na besplatnu vakcinaciju u Beogradu odazvalo se više od 4.000 privrednika iz Bosne i Hercegovine, među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija, saopšteno je iz VTK BiH.

U Belexpo centru u Beogradu 27. i 28. marta omogućena je vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana.


VTKBiH, kako je saopšteno, zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja.

"Današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje se jasna poruka, budućnost regiona je Region bez granica", navodi se u saopštenju Vanjskotrgovinske komore BiH.

Osim privrednika, stotine građana iz Bosne i Hercegovine odlučili su da iskoriste mogućnost besplatne vakcinacije u Beogradu, te se 27. marta beleže veće gužve na graničnim prelazima između BiH i Srbije.

XS
SM
MD
LG